Een eerste indruk kun je maar één keer maken?

18 Jaar is hij. Tijdens een sollicitatiegesprek in de horeca realiseert de werkgever zich – gelukkig? – dat deze jongeman zich weliswaar anders presenteert dan iemand anders, maar dat hij wellicht over andere kwaliteiten beschikt om toch te kunnen werken. Zij verwijst hem naar Hallo Collega.

En of deze jongeman kwaliteiten heeft! Hoe belangrijk een eerste indruk voor veel mensen ook is, bij deze jongeman – en bij de meeste dames en heren die zich bij ons melden – moeten we de eerste indruk even parkeren en iets verder kijken dan onze neus lang is. Iemand letterlijk de kans geven ‘een tweede indruk te maken’, vergroot het risico om perplex te staan aanzienlijk! Ook in dit geval. Alles wat je nodig hebt is interesse en het vermogen om door de manier van communiceren van iemand heen te kijken. Binnen 10 minuten hebben we een hele waslijst aan kwaliteiten. Met het leunen op en vasthouden aan de eerste indruk was dit zonder enige twijfel nooit gelukt.

Vervolgens lukt het ons zonder moeite een werkgever voor deze jongeman te vinden die naar aanleiding van onze waslijst kwaliteiten ook op zijn beurt bereid is om al zijn vooroordelen en stigma’s aan de kant te zetten, en is de eerste kennismaking een feit. Overtuigd van de successen die deze jongeman kan gaan boeken, gaan we op vol enthousiasme door naar stap 2!

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Zoek je een baan of denk je als werkgever een geschikte werkplek te hebben? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Molensingel 47
6229PB  Maastricht
Nederland

Eve: 06-11691835
Sam: 06-11349045
Info@hallocollega.com
www.hallocollega.com

Versturen